okosmamiblog.hu

Ti küldtétek – A mi történeteink a bepisilésről II.

Hosszú történet, második felvonás: 

“Először mi, szülők mentünk el a pszichológusnőhöz, aki alaposan kikérdezett bennünket kislányunkról, az előzményekről, megnézte a korábbi kivizsgálások eredményeit, melyeken szervi elváltozás nem volt látható.

Második alkalommal már Tete is velünk tartott. Rögtön megölelte a Doktornőt, pedig akkor találkoztak először. Ezt jó jelnek tekintettük! Azt hiszem, kicsit mindannyian megkönnyebbültünk, tudtuk, hogy a kislányunk jó kezekben lesz. Öt vagy hat alkalommal találkozott Tete a Doktornővel. Ezalatt rengeteget beszélgettek, játszottak, rajzoltak együtt, fókuszálva a probléma feltárására és kezelésére. A kislányunk is nagyon jól érezte magát közben. Akkor kaptuk a pszichológustól azt az ötletet, hogy próbáljuk ki a cseppcsengőt, mert nagyon jó hatásfokkal segít. Kiderült az is, hogy a Doktornőt idézzem: Tete egy lelkileg stabil, egészséges és vagány kislány, akit kevéssé viseltek meg az életében bekövetkezett változások. Azonban neurológiailag ilyen téren éretlen, neki ez a gyenge pontja, a vizeletürítési reflex nem alakult ki megfelelően. Nem is javasolt további találkozókat, mert nem tartotta szükségesnek. Kaptunk tőle meséket, amiket este olvastunk Tetének, és sokat beszélgettünk a témáról lefekvés előtt. Azonnal megvettük a cseppcsengőt is, hogy mielőbb sikerélményünk lehessen, mert már mindannyiunkat nagyon megviselt az állandó éjszakai kelés. Naptárat kezdtünk el vezetni, amelyben bejelöltük, hogy mikor csurgott be, mikor szólalt meg a csengő és kelt fel magától Tete, mikor telt szárazon az éjszaka. Tíz száraz éjszaka után apró ajándékokat kapott a kislányunk, pl. buborékfújót kért, anyával egy napot kettesben, ilyesmit beszéltünk meg vele, amit ő szeretett volna. A lényeg, hogy egy hét után a korábban teljesen kábult, mély álomban alvó gyerek elkezdett a riasztásokra felébredni!  Napról napra ügyesebben kelt éjjel az ingerre. Majd, úgy két héttel később megtörtént, amire mindannyian évek óta vártunk: meg sem szólalt a csengő! Végigaludtuk az éjszakát bepisilés nélkül! Az első száraz éjszaka után is nagyon megdicsértük Tete-t. A harmincadik után választhatott egy nagyobb ajándékot, egy mozizást kért. Nagyon büszke volt magára, és mi is rá. Nagyon hálásak vagyunk azóta is a Doktornőnek, hogy ilyen fantasztikus munkát végzett és főképp azért, hogy ajánlotta a vizelet riasztó készüléket! Ezúton is köszönjük, öleljük és hálával gondolunk rá!

Azóta természetesen csengő nélkül alszik a kislányunk. Időnként előfordulnak még balesetek, egy-két éjjel becsurran, ez főleg akkor fordul elő, ha pl. betegség bujkál benne. Ilyenkor az első eset után ismét elővesszük a csengőt, és általában egy hét használat után huzamosabb időre rendeződik a helyzet.”

 

Köszönjük a levelet!

Neked is van hasonló történeted?

Küldd el az info@okosmami.hu-ra! Természetesen maximális diszkrécióval kezeljük a leírtakat, és az engedélyetekkel tesszük közzé, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül!

www.okosmami.hu – Benákné Szekán Anikó

Facebook támogató csoportunk, a Száraz éjszakák – minden az éjszakai ágybavizelésről  zárt és titkos. Írj e-mail-t a felvételhez az info@okosmami.hu e-mail címre! 

Ami még érdekelhet: 

A 10+1 legfontosabb teendő, amivel segíthetsz gyermekednek az éjszakai ágybavizelés kezelésében

Ti küldtétek- a mi történeteink: a bepisilésről I.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!