OKOSMAMI.HU

Mi az éjszakai ágybavizelés, mi okozza és hogyan kezeljük az 5-18 éves korosztályban?

Kedves Mamik és Papik! Szeretnénk nektek egy általános ismertetőt, kapaszkodót nyújtani a témában. Mikor beszélünk éjszakai ágybavizelésről? Az éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) azt jelenti, hogy akarattól függetlenül kiürül a teljes hólyagtartalom alvás közben. Elázik az ágy, miközben a gyerek nem ébred fel rá. Az ágytisztaság nagyjából a 3-4. életévben alakul ki. Kinél kicsit előbb, kinél… Tovább »

Ti küldtétek – A mi történeteink a bepisilésről II.

Hosszú történet, második felvonás:  “Először mi, szülők mentünk el a pszichológusnőhöz, aki alaposan kikérdezett bennünket kislányunkról, az előzményekről, megnézte a korábbi kivizsgálások eredményeit, melyeken szervi elváltozás nem volt látható. Második alkalommal már Tete is velünk tartott. Rögtön megölelte a Doktornőt, pedig akkor találkoztak először. Ezt jó jelnek tekintettük! Azt hiszem, kicsit mindannyian megkönnyebbültünk, tudtuk, hogy… Tovább »

Ti küldtétek- a mi történeteink: a bepisilésről I.

Mit jelent egy családnak, egy gyereknek az éjszakai bepisilés? Hosszú történet, első felvonás: “A kislányom is érintett volt a problémában. Már két évesen szobatiszta volt éjjel. Majd elváltam az apukájától, elköltöztünk és beírattam a bölcsibe. Nehezen ment a beszokás, de először nem volt gond. Majd egyszer, úgy fél év után, mikor éppen a bölcsis ballagására… Tovább »

Miért vagyunk mi itt? Mert bepisil a gyerek éjjel…

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy a hasonló problémával küzdő szülőknek és főképp gyermekeiknek hathatós támogatást tudjon adni az éjszakai ágybavizelés leküzdésében. Célom, hogy a vizeletjelző készüléket minél több érintett megismerhesse, és sikerrel alkalmazza a nem szervi eredetű éjszakai ágybavizelés kezelésének elősegítésére. Írd meg a történeted, kérdezz, beszélgess! Fogjuk meg egymás kezét, és nyújtsunk segítséget!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!